Emnekurs

Emnekurs

CMAS Nitrox


For deg som allerede er dykker men ønsker å lære mer tilbyr vi flere emnekurs. Emnekursene passer for alle ferdighetsnivå og krever kun at du har grunnkurs i apparatdykking. UV-foto og marinbiologi kan til og med gjennomføres om du er utdannet fridykker.

Med et Nitrox-kurs lærer du å planlegge og gjennomføre dykk med nitrox som pustegass. Dvs oksygenberiket luft med oksygeninnhold på opp til 40%. Med nitrox kan du få lengre dykketid, og kortere overflateopphold mellom gjenntatte dykk.
Nitroxkurs kjøres fortløpende etter påmelding.

Kurset gjennomføres på to dager med planlegging og gjennomføring av dykk samt teorieksamen. Før kurset må lærebok leses og e-læring gjennomføres.

Krav til elevene:

  • Fylt 15 år ved kursstart
  • CMAS* eller tilsvarende
  • Normal fysisk form, skolen kan stille krav om legeundersøkelse

Tørrdraktskurs

Har du tatt dykkekurs der våtdrakt var standard? Vi tilbyr videreutdanning for dykkere som ønsker å lære å beherske å dykke med tørrdrakt.
For å begynne på tørrdraktskurset må du være fylt 15 år ved kursstart. Du må minimum ha CMAS*-sertifikat eller tilsvarende fra annen organisasjon.

På kurset får du låne utstyr av oss, bortsett fra ABC-utstyr som er personlig utstyr.

Kurset består av minimum to timer med teoriundervisning og praktisk trening i sjø.

Eleven får etter bestått kurs utstedt tørrdraktssertifikat fra CMAS – «CMAS drysuit diver».

Kurs i undervannsfoto med workshop

Bli en bedre undervannsfotograf!
Norges dykkeforbund har laget et nettbasert undervannsfotokurs som vil gi deg teoretisk påfyll som gjør at du vil ta bedre bilder under vann. Målet med kurset er at du som fotograf skal klare å ta bedre bilder, enten du er nybegynner eller har litt erfaring.

Gjennom innlevering av bilder i ulike kategorier underveis i kurset vil du få en aktiv tilbakemelding på hvordan du kan bli bedre. Du velger selv en lærer som skal godkjenne og gi en aktiv tilbakemelding på bildene dine. Du må få godkjent alle bildene om du skal bestå kurset, men får flere forsøk på innleveringer hvis du ikke lykkes umiddelbart.

Kurset har ingen utløpsdato. Du kan bruke hele dykkesesongen din for å ta bildene du ønsker å bruke i kurset!

Lærerne er erfarne undervannsfotografer med erfaring fra norske og internasjonale mesterskap. Enten du er nybegynner eller viderekommen, apparatdykker eller fridykker, vil du få god coaching til å gjøre undervannsbildene dine bedre.

For å komme godt i gang med kurset har vi lagt opp til en workshop i tillegg til e-læringen. Det vil være en teorikveld med en av våre egne instruktører. Her vil du få veiledning og hjelp både når det gjelder utstyr, redigeringsprogrammer og tips og triks. Når du er godt i gang med e-læringen samles vi en langhelg med dykking hvor vi oppsøker gode lokasjoner for UV-foto. Helgen avsluttes med en samling på klubbhuset hvor vi legger siste hånd på verket med enkel bildebehandling og deler erfaringer.

Du avslutter kurset med «Fototesten» – en quiz der 15 av 20 spørsmål må være riktige. Etter bestått kurs blir du sertifisert som «CMAS underwater photographer 1».

Krav til utstyr: PC, fotoapparat med UV-hus, og selvfølgelig dykkeutstyr. (Vi er behjelpelig med kostnadsfri programvare for fotobehandling)