Kurs i fridykking og undervannsjakt

Kurs i fridykking og undervannsjakt

 

Har du lyst til å plukke krabber og skjell, jakte fisk, eller bare se en helt annen verden under vann? – Da er dette kurset for deg!
Påmelding herPåmelding her

Kurs i fridykking og undervannsjakt koster 1990,- inkludert leie av utstyr, inngang i basseng og sertifikat.

For å delta må du være fyllt 14 år og være svømmedyktig. Personlig utstyr er våthansker og våtsokker til bruk i sjøen. Vi anbefaler også egen maske, snorkel og svømmeføtter, men dette er ikke et krav. Dette kan du vurdere underveis da en del av kurset omhandler utstyrslære.
Valgfritt læremateriell er boka «Fridykking». Denne koster kr 300,- for den som ønsker denne.

Kurset passer både for deg som ønsker å starte med fridykking og/eller undervannsjakt som en ny hobby og for deg som allerede har startet for deg selv, men ønsker utvikle deg og lære mer. Kanskje er du apparatdykker som ønsker å komme tettere på dyrelivet i havet?
Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann.

Kurset består av teoretisk og praktisk undervisning.
Du vil bl.a lære om fridykkerutstyr, hva som skjer med kroppen under vann, sikkerhet, redning, medisin og dyreliv.

Den praktiske delen består blant annet av vanntrening og livredning. I basseng går vi gradvis frem for å bli trygg i vann og gjennomfører mestringsøvelser for å forberede oss til en dag i sjøen.
I sjøen skal vi på med fullt fridykkerutstyr og sette teori og bassengøvelse ut i praksis. Her skal vi gjennomføre noen obligatoriske øvelser og ikke minst se om vi finner noe spennende.
En kvalifisert instruktør er til stede under alle øvelser i basseng og sjø. Instruktørene sørger for at forholdene i sjøen er oversiktlige og godt egnet for opplæring.