Flott ettermiddagstur til Utvorda

Flott ettermiddagstur til Utvorda

Onsdag var vi 7 stykker fra klubben som dro fra Steinkjer kl. 14.00 for å ta et par fine dykk i skjærgården utenfor Urvorda. Målet med turen var naturdykking i stor og vill tareskog, med spennende undervannsnatur med kløfter og kupert terreng.

Turen var godt planlagt! Endelig kom sola, og båtmann Petter Hågensen fra Flatanger DK dukket opp til fastsatt tid på flytebrygga på Utvorda. Første stopp var øya Skingen. Her ble ekstraflasker og diverse proviant satt i land før dykkingen startet opp.

Første dykk ble med utgangspunkt fra en lun lagune på naboøya Hamnarøya. Her ble det dykket i stor tareskogen, ut en renne og i storhavet. Dette ble et flott dykk med både stortare, kupert terreng og veggdykk. Sikten kunne ha vært bedre, men vi klagde ikke!

Etter en rast med pølsegrilling og kos på Skingen, ble andre dykk gjennomført i «Katedralen» like ved, nærmere bestemt ved Lamholmen. Har tok vi turen ut til det som er en dyp kløft som skjærer innover i berget på ca 15 meters dyp. Man får følelsen av å dykke inn i en «katedral»!!. Det ble et flott dykk med ganske god sikt og mye å se på. På tilbaketuren hadde vi også flotte opplevelser i det vi fulgte bunnen inn sundet tilbake til båten, som lå oppankret litt innenfor. Absolutt et naturdykk i norsk toppklasse!

Det virket som alle deltakerne var godt fornøyde med turen, selv om det ble sent før vi var heime igjen – ca kl. 00.30!! Men pytt pytt, det er jo midt-sommer!

Del denne siden...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Comments are closed.